Najavljujemo novi projekt biskupijskog Caritasa “Prijatelji s mora”

Caritas Biskupije Krk pokreće novi projekt »Prijatelji s mora« koji želi uključiti iznajmljivače privatnog smještaja, ali i ostale kojima je moguće. Možda baš vi možete nekoj obitelji omogućiti radostan doživljaj koji će pamtiti cijeli život.

Svjesni blagodati koju imamo time što živimo uz more, želimo to bogatstvo omogućiti i onima kojima je odlazak na more samo neostvareni san. U našem Caritasu živi ovakav projekt već 13 godina kroz projekt »Kuća za odmor« u Martinšćici na Cresu nakon kojeg svake godine dobivamo pozitivna svjedočanstva višečlanih obitelji koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, osobito kad su u pitanju iskustva djece. Nekima je odlazak na more nemoguće ostvariti, a ovakve im prilike pruže melem na ranu i svojevrsnu utjehu u zahtjevnim životnim situacijama.

Potaknuti tim iskustvima želimo ponuditi iznajmljivačima privatnog smještaja i ostalima da bez naknade prime jednu obitelj iz Slavonije, koja si ne može sama priuštiti odlazak na more u ljetnim mjesecima koji su pred nama. Želimo pružiti priliku ljudima dobre volje da i na ovakav način mogu učiniti djelo milosrđa, a vjerujemo da će i za njih ovakva iskustva biti obogaćujuća.

Caritas Biskupije Krk u ulozi organizatora/posrednika, a u suradnji s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije, povezat će donatora i obitelj koja odgovara njegovim uvjetima. Ukoliko donator želi, može dobiti opis obitelji prije njezina dolaska. Oni koji žele ponuditi smještaj te tako postati »prijatelj s mora«, trebaju se prijaviti Caritasu Biskupije Krk putem email adrese caritas@biskupijakrk.hr ili pozivom na broj 222-303 radnim danom od 9 do 12 sati. Molimo sve donatore da se jave do kraja ožujka o.g., kako bismo stigli iskomunicirati s potencijalnim obiteljima njihov dolazak.

Informacije koje su potrebne kod prijave donatora smještaja su:

  • U kojem terminu se nudi smještaj
  • Koji je kapacitet ponuđenog smještaja
  • Do kojeg datuma je potrebno potvrditi dolazak obitelji.
Print Friendly, PDF & Email