Fond Sluga Božji biskup Antun Mahnić

Fond za pomoć učenicima i studentima

U vremenu u kojem živimo sve je više onih obitelji koje s velikim teškoćama školuju svoju djecu jer su im primanja nedostatna. Sve više njih javlja se Caritasu  za pomoć, a Caritas biskupije Krk već niz godina pomaže te obitelji.

Svjesni neumornog zalaganja sluge Božjega za bližnje, posebno mlade, želi se i na ovaj način nastaviti s njegovim zalaganjem osluškujući njegove misli koje jednako i nas danas pozivlju da se brinemo za pomladak: Radite ovako ozbiljno i svojski, pak će doskora naša domovina doživjeti svoju kršćansku renesansu, jer će u kratko vrijeme dobiti dobre vođe po srcu Božjem. (Antun Mahnić,1920.)

Upravo zato što je sluga Božji bio karitativno i socijalno vrlo zauzet, te je u svojim projektima podupirao obitelji, učenike i studente, krčki biskup Valter Župan odobrio je da se ovaj već postojeći fond biskupijskog Caritasa naziva imenom: Sluga Božji biskup Antun Mahnić.

Sve darovatelje i podupiratelje ovog Fonda, koji će promicati Mahnićevu založenost za dobrobit mladih, neka Gospodin obilno blagoslovi!

Svoj dar za Fond možete uplatiti:

Biskupija Krk – za fond 
Biskupa A. Mahnića 18, Krk
HR9523400091511033382